Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversitenin büyüklüğü ve uluslararası bir üniversite olma hedeflerine değinerek, 11 fakülte ve 7 meslek yüksekokuluyla lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim veren, 20 bini aşkın öğrencisi, 1500'ü aşkın akademik ve idari personeli bulunduğunu belirtti. Ayrıca, üniversitenin 52 ülkeden toplam 2 bin 155 misafir öğrencisi olduğunu ve bunlardan 434'ünün Azerbaycanlı olduğunu vurguladı.


Bakü'de yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS) sınavına katılan başarılı öğrencilere, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından başarı belgesi verildi. Bu törenle birlikte, üniversite uluslararası bir üniversite olma hedefine bir adım daha yaklaşırken, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliklerine de katkı sağlandı. Törene, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Genel Sekreter Öğr. Gör. Özgür Özcan, çeşitli birimlerde görev yapan koordinatörler ve bazı üniversite yetkilileri katıldı.


Rektör Prof. Dr. Beydemir, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkiyi benzersiz bir kardeşlik öyküsüne benzetti ve Azerbaycanlı öğrencilere hitap etti. Beydemir, üniversitenin büyüklüğünü ve misafir öğrenci sayısını vurgulayarak, 52 ülkeden gelen 2 bin 155 misafir öğrencinin 434'ünün Azerbaycanlı olduğunu belirtti. Misafir öğrencilerin ülkenin fahri konsolosları, geleceğin doktorları, mühendisleri ve inşaatçıları olduğunu söyledi.


#BilecikŞeyhEdebaliÜniversitesi #uluslararasıüniversite #eğitim #Azerbaycan #işbirliği #misafiröğrenciler