Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl 'Şehrini Keşfet' teması ve 'Gelecek Enerjini Koru' sloganıyla kutlanıyor. Isparta Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin startını halk yürüyüşüyle verirken, ikinci gününde izci kampı düzenlendi, çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.



16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, kentsel hareketliliği teşvik etmeyi ve insanları temiz, akıllı ulaşım çözümlerine yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu yılın teması 'Şehrini Keşfet', sloganı ise 'Gelecek Enerjini Koru' olarak belirlenmiştir. Isparta Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Hafta boyunca gerçekleşecek olan bu farkındalık oluşturan program, halk yürüyüşüyle başlamıştır. Yürüyüşe Isparta Belediye Başkanvekili Uğur Büyükçulcu, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, izci grupları, paten ve kaykay sporcuları, Yeşilay gönüllüleri ve vatandaşlar da katılmıştır. Yürüyüş, belediye binası önünden başlayarak Kafeler Caddesi ve İstasyon Caddesi'nden geçmiştir ve Millet Bahçesi'nde sona ermiştir.



Millet Bahçesi alanında paten ve kaykay sporcuları da gösterilerini sergilemişlerdir. Ayrıca Türkiye İzcilik Federasyonu İzci Lideri Saden Şarışahin, izciler olarak Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine katkıda bulunduklarını belirtmiş ve tüm izcilerin yürüyüşe katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etmiştir. Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Hakkı Meydan ise, Şehrini Keşfet mottosuyla gerçekleşecek tüm etkinliklere Yeşilay gönüllüleri olarak katılacaklarını söylemiştir.



Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle ilgili bilgi vermiş ve Isparta Belediyesi'nin bu etkinliklere güzel bir şekilde ev sahipliği yaptığını söylemiştir. Gözgün, bu yılın motto olarak 'Şehrini Keşfet' seçildiğini ve güzel etkinlikler planlandığını belirtmiştir. Isparta'nın yürüyüşe uygun bir şehir olduğunu ve halkın bu etkinliklere katılmasını arzu ettiklerini ifade etmiştir. Gözgün ayrıca Belediye Başkanı'na teşekkür etmiştir.



Avrupa Hareketlilik Haftası'nın ikinci gününde ise Isparta Belediyesi ve Diyanet İzcilik Kulübü işbirliğiyle Gökçay Mesirelik alanında izci kampı düzenlenmiştir. İzciler, liderleri eşliğinde burada etkinlikler yapmış ve daha sonra izci grupları ile Isparta Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü personeli tarafından 'Birlikte Temizleyelim' sloganıyla çöp toplama etkinliği gerçekleştirilmiştir.



Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca sokak basketbolu, ayak tenisi, badminton, sokak oyunları ve bisiklet turu gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecektir.