Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir kişi, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şahıslar tarafından 4 milyon TL dolandırıldı. Dolandırılan kişi, yaşadığı köydeki polise başvurarak durumu bildirdi. Gediz polisinin yoğun çalışmaları sonucunda 3 yabancı uyruklu şahıs yakalandı ve gözaltına alındı. Şahıslar, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yaşlı adam, geçtiğimiz günlerde kendisine telefonla ulaşan dolandırıcılar tarafından kandırıldığını ifade etti. Dolandırıcılar, kendilerini "FETÖ operasyonu" yapan savcı ve polis olarak tanıttı ve adamın devlete yardım etmesi gerektiğini söyleyerek onu kandırdı. Yaşlı adam, sürekli bilgilendirme mesajları almasına ve belediye anonslarında duymasına rağmen dolandırıcılara inandı. Sonunda, 1 kilo altın ve 70 bin Euro parasını Gediz Devlet Hastanesi civarında bulunan üç yabancı uyruklu kişiye teslim etti. Ayrıca, arabasını da Uşak'ta bir galericiye satarak 410 bin lirayı dolandırıcıların verdiği ibana havale etmesi istendi. Yaşlı adam, operasyonun 15 Eylül'de biteceğini ve o zaman paralarını ve altınlarını geri alacağını söylediklerini ancak geri aranmadığını belirterek polise başvurdu.

Gediz polisi, H.E.H (20), R.E. (26) ve M.H.B. (22) isimli 3 yabancı uyruklu şahsı yakaladı. Şüpheliler, Emniyet ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi ve sorguları devam ediyor. Gediz polisi, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.