medyanın ve büyük projelerin gerçek sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Partisinin Kongresi için Erzurum a Giden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'de siyasetin kirli kaynaklarla finanse edildiğini, medyanın ve büyük projelerin gerçek sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.

Uysal, ATV-Sabah grubu ve Beyaz TV'nin Erdoğan ve Melih Gökçek'e ait olduğunu, İstanbul Havalimanı'nın da görünürdeki şirketlerin arkasında Erdoğan'ın bulunduğunu öne sürdü.

Uysal, "Bu saydıklarımın kontrol edildiğini iddia etmiyorum. Mülkiyetinin de birinci derecede fiilen, resmen olmasa da Sayın Erdoğan'ın olduğu kanaatindeyim. Bu herkesin bildiği sır hükmünde. Erzurum'da duymayan vatandaşlarımız var ise onları da biz bilgilendirelim" dedi.

Uysal, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de şehri rant için talan ettiğini, dere yataklarına, okul ve park alanlarına imar verdiğini söyledi. Uysal, "1994'ten bu yana İstanbul'u yöneten Erdoğan, dere yataklarına bile imar vermiş.

Okul alanlarını, birtakım park alanlarını allem kallem edip rant yaratmak için oraya buraya peşkeş çekmiş. Ondan sonra neymiş? Yatay mimariymiş. Siz yaptınız bunları. Bunlar bilinmeyen şeyler de değil. Vatandaşımızın da bilmediği kanaatinde değilim" diye konuştu.

Uysal, önümüzdeki yerel seçimlerde sağda alternatif bir ittifak kurulabilme ihtimaline de değindi. Uysal, Yeniden Refah Partisi'nin muhalefet söylemlerinin samimi olmadığını, sarı sendikacılık yaptığını belirtti. Uysal, "Türkiye'de artık her türlü iş birliklerinin oluşması mümkündür. Yeniden Refah Partisi'nin muhalefet söylemleri sarı sendikacılığa benziyor. Yani bir yandan muhalefet yapıp, bir yandan bu iktidarı desteklemeye devam edeceklerse onun da kararını vatandaş verir" dedi.