Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de Orman Yüksek Mühendisi Emir Özay tarafından kurulan fotokapana, anne bozayı ve yavrusu yakalandı. Ormanda oynarken görülen bu sevimli sahne, insanları gülümsetti. Emir Özay, yaban hayatını incelemek ve kaydetmek için kameralarını kullanıyor. Son çalışmaları arasında Türkiye'deki en büyük karasal memeli olan Bozayıları kaydetmeyi başardı. Eskişehir'in bazı bölgelerinde yaşayan anne ve yavru bozayıların oyun oynarken çekilen görüntüleri duygusal bir etki yarattı. Yavru, sürekli annesinin önüne geçerek ona sarılmaya çalışıyordu. Bu oyuna katılan anne ayı ve yavrusu, izleyenleri iç ısıtan görüntülerle sevindirdi.

Emir Özay, anne ve yavru bozayılar hakkında bilgi verdi. Bozayıların boyu 1.80 ile 2.50 metre arasında değişirken, ağırlıkları 150 ile 250 kilogram arasında değişiyor. Bazı erkek bireyler nadiren 300-400 kilograma kadar ulaşabiliyor. Bozayılar, Kara Avcılığı Kanunu, Bern sözleşmesi ve CITES Sözleşmesi ile korunan türler arasında yer alıyor. Yavru bozayı, annesiyle oyun oynarken kameralara eğlenceli görüntüler verdi. Kısa bir oyunun ardından anne ve yavru gözden kayboldu.