Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Isparta'nın Deregümü köyünde domates ve karanfil festivali başladı. Bu yıl köyde 40 bin tona yakın domates ve 250 milyon dala yakın yıllık karanfil üretimi gerçekleştirildi. Domates ve karanfil üretimiyle ön plana çıkan 2 bin 500 nüfuslu Deregümü köyünde festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalde Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı.

Festivalde mehteran takımı gösterisi ve halk oyunları sergilendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Isparta Valisi Aydın Baruş, tarımda kadınların önemine dikkat çekti. Baruş, tarım sektörünün Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör olduğunu belirtti. Isparta'nın meyvecilikte Türkiye birincisi olduğunu ve özellikle elma ve barbunya üretiminde lider konumda olduğunu söyleyen Baruş, Deregümü köyünde ve Çünür mahallesinde yapılan örtü altı tarımının yaklaşık 3 bin dekarlık bir alanı kapsadığını ve bu alanın büyük bir kısmının domates ve karanfil tarımı için kullanıldığını ifade etti.

Vali Baruş, Isparta'nın kesme çiçekçilikte Antalya'dan sonra ikinci sırada olduğunu dile getirdi ve ilerleyen dönemlerde birinci sıraya yükselebileceklerini söyledi. Isparta'nın yaklaşık 3 bin dekarlık alanda 40 bin tona yakın domates üretimi yaptığını ve kesme çiçekçilikte de yılda 250 milyon dal üretim gerçekleştirdiğini vurgulayan Baruş, Isparta'nın meyvecilik ve sebzecilik alanında her geçen gün daha verimli hale geldiğini belirtti.

Festivaldeki konuşmaların ardından üreticilere plaket takdim edildi. Domates ve karanfil festivali konserlerle devam edecek. #Isparta #Deregümü #domates #karanfil #festival #tarım