Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Kütahya'da yaklaşık 50 binden fazla üniversite öğrencisi bulunurken, ikinci el eşya satan esnaflar üniversitelerin açılmasını bekliyor. Kütahya'nın Balıklı Mahallesi'nde bulunan ikinci el eşya satıcıları, öğrencilerin şehre gelmesiyle birlikte satışların artacağına inanıyor. Özellikle kiralık ev tutan öğrencilerin spotçuları ve ikinci el eşya satıcılarını tercih ettiği belirtiliyor.

İkinci el eşya satışlarının öğrencilere bağlı olduğunu ifade eden bir ikinci el esnafı olan Reyhan Sarı, şimdilik öğrencilerin olmadığını söyledi. Sarı, öğrencilerin gelmelerine yaklaşık bir iki hafta sürenin olduğunu belirtiyor. Geçen sene bir öğrencinin 7-8 bin lira harcayarak evini döşeyebildiğini ancak şu anda maliyetlerin ekonomiye bağlı olarak yükseldiğini ve bir öğrencinin en az 20 bin lira harcaması gerektiğini söylüyor. Sarı, en ucuz beyaz eşyanın çamaşır makinesi olduğunu ve fiyatının 1.500 TL'den başladığını, buzdolabının ise 2.000 TL'den başladığını aktarıyor. Baza ve yatak fiyatlarının ise 1.300 ile 1.500 TL arasında değiştiğini belirtiyor.

Sarı, esnafların ekonomik nedenlerle fiyatları gereğinden fazla artırmasının herkesi olumsuz etkilediğini ve hem ikinci el esnafının hem de öğrencilerin zor durumda kaldığını ifade ediyor.