Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çanakkale ve Bilecik illerinde meydana gelen orman yangınlarının etkilediği yaban hayvanlarının yaşam alanlarında önlem almak amacıyla av yasağı getirdi. 05 Eylül 2023 tarihinden itibaren orman yangınlarından zarar gören devlet ve genel avlaklarında kara avcılığı durdurulacak.




Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaban hayatının korunması amacıyla alınan bu tedbirin gerekliliği vurgulandı. Bu kapsamda, 4915 sayılı kara avcılığı kanunu çerçevesinde Lefke Devlet Avlağında 2023-2024 av döneminde kara avcılığının durdurulacağı belirtildi.




Yangınların yaban hayvanlarının yaşam alanlarında zarar yarattığı bilinen bir gerçek. Bu durumda, yaban hayatının korunması için alınan tedbirler hayati önem taşımaktadır. Bilecik'teki orman yangınlarından etkilenen yaban hayvanlarının yaşam koşullarının tekrar sağlanması ve zarar gören alanların rehabilitasyonu için av yasağı uygulanması oldukça önemli bir adımdır.




Yaban hayvanlarının yaşadığı ormanlık alanlar büyük ölçüde tahrip olmuş durumda. Orman yangınları sonucunda doğal yaşam alanları yok olan bu hayvanlar, av yasağının getirilmesiyle birlikte bir nebze olsun güvende olacaklar. Avcılığın durdurulması, yaban hayvanlarının hızla azalan popülasyonlarının korunmasına katkı sağlayacaktır.




Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen av yasağı tedbiri, yaban hayatının korunması amacıyla atılan önemli bir adımdır. Orman yangınlarının yaban hayvanlarının yaşam alanları üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek ve doğaya verilen zararları en aza indirmek için bu tür tedbirlerin devam etmesi gerekmektedir. Yaban hayvanlarının korunması, ekosistemin dengesinin sağlanması ve doğal yaşam alanlarının yeniden oluşturulması için herkesin destek ve işbirliği göstermesi önemlidir. #orman #yangın #yabanhayvanları #doğakoruma