Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde yapılmakta olan ve Gedizli hayırseverlerin destekleriyle tamamlanan Havva Ana Kız Kur'an Kursu faaliyetlerine başladı. Uluoymak Mahallesi'nde bulunan eski binası 4 yıl önce yıkılan ve yeniden inşa edilen kurs, kız öğrenciler için hafızlık eğitimi vermeyi amaçlıyor. Kursta 60 kız öğrenci hafızlık eğitimine başladı.

Gediz Müftülüğü olarak hizmet etme gayretinde olduklarını belirten Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, ilçe halkına, kurum ve kuruluşlara destek verdiklerini söyledi. Turan, kızlara yönelik hafızlık kursunun Kütahya'da örnek olabilecek bir kurs olduğunu vurguladı. Havva Ana Kız Hafızlık Kursumuzun inşaatı tamamlandı ve şu anda 60 kız öğrenciye kapılarını açtı. Kurs, hafızlık öncesi ve hafızlık eğitimi gibi çeşitli dini eğitimler sunuyor.

Müftü Turan, kursun önemini vurgulayarak, öğrencilerin Kur'an'ı okuduğunu ve dua ettiklerini belirtti. Hocaların çocuklara rehberlik ve eğitim verdiğini ifade eden Turan, kursun topluma örnek bir kurum olduğunu söyledi. Müftü Turan, hayırseverin kim olduğunu açıklamadı ancak teşekkür etti ve yardımsever vatandaşlarının da katkılarıyla kursun tamamlandığını belirtti. Kapıların her zaman ziyarete açık olduğunu ve diğer hayırseverlerin katkılarıyla eksikliklerin giderildiğini ifade etti.

Müftü Turan, çalışmalarının devlet ve millet için olduğunu ifade ederek, Rabb'in devleti ve milleti her türlü kötülükten korumasını diledi.