Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü'nün 102. yıl dönümü, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bir programla kutlandı. Programda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanı verdiği günün 102. yıl dönümü anısına Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Program, askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Dumlu, Türk milletinin en kutsal emaneti olarak korunacak olan topraklarda kan dökerek vatan olan gazilerin fedakarlıklarını vurgulayarak, Türk ordusunun vatanın bölünmez bütünlüğünün sigortası olduğunu belirtti. Başkan Dumlu ayrıca, 19 Eylül'ün gazilerin şerefle kutladığı bir kahramanlık günü olduğunu ifade etti ve tüm gazilere sağlık ve mutluluklar diledi.

Programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı gazisi Bahattin Yalçın "Vatan için gaziyiz gazi" adlı konuşmasını yaptı ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hande Reyhan Artemel, "Sen Kahraman Gazimiz" adlı bir şiir okudu. Şiirlerin ardından düzenlenen "Gaziler Günü" Konulu Şiir Yarışması'nda dereceye giren öğretmenlere ödüller takdim edildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, Vali Hüseyin Aksu'yu makamında ziyaret etti. Program, Vişnelik Hava Şehitliği ve Kanlıpınar Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle devam etti.

Anma programına Eskişehir Valisi Hüseyin Yıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu, şehit aileleri, gaziler, askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.