Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verildi. Bugün, bu önemli olayın 101. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Aynı zamanda, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için gösterdikleri üstün cesaret ve feragat örneğiyle hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin onur gününü hep birlikte kutluyoruz.

Devletimiz, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruma yolunda her zaman gerektiğinde şehit ve gazi olmaktan kaçınmayacak olan milletimizle gurur duyuyor. Şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi de toplumda her zaman saygıyla karşılıyor ve sevgiyle anıyoruz.

Gazilik, inancımız ve kültürümüzde ulvi bir makam olarak kabul edilir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakarlıkları bizim için rehberdir. Bu cennet vatan için cepheden cepheye koşup şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak ülkemizin gurur kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ayrıca, gazilik mertebesine layık görülmüş olan hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür diliyoruz.

Kemal Duru
Dinar Kaymakamı

#GaziMustafaKemalAtatürk #Gazilik101Yıl #Şehitlerimiz #KahramanGazilerimiz