Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

19 Eylül Gaziler Günü, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının verilmesinin yıldönümü olarak her yıl kutlanmaktadır. Bu özel gün, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı. Törene Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkan Yardımcısı Vecdi Yürük, kurum amirleri, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk bırakılmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Törenin ardından, Kaymakamlık tarafından 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gazi ve gazi aileleri onuruna bir yemek programı düzenlendi. Kaymakam Bilici'nin eşi Filiz Bilici ile birlikte katıldığı yemekte, gaziler ve aileleriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyan Kaymakam Bilici, konuşmasında şunları söyledi:

"Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak görev yapan gazilerimizin fedakarlıklarını takdir ediyorum. Gazilik unvanını hak eden tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde ülkemizde huzur içinde yaşıyoruz ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimizin kurucusu ve 19 Eylül 1921'de gazilik ve mareşallik unvanı verilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete ulaşan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."