Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu vesileyle, Kore Savaşı'nda cephede savaşan ve Eskişehir'de yaşayan Kemal Öztürk, o döneme ait anılarını paylaştı. 1930 doğumlu olan Öztürk, Kore Gazisi olarak görev yapmıştır. 1952 yılında İzmir'den silah arkadaşlarıyla birlikte Kore Savaşı'nda görevlendirilmiştir. Henüz 15 günlük evliyken Güney Kore'ye savaşmaya giden Öztürk, savaşa dair yaşadıklarını hala unutamadığını ifade etmiştir. Gazi Öztürk, Kore Savaşı'nın son anlarında yaşanan Vegas Çatışması'nda Türk Tugayı'ndan 185 askerin şehit olmasının kendisini derinden etkilediğini belirtmiştir. Öztürk, o dönemde cephede omuz omuza savaştığı arkadaşlarıyla olan fotoğraflarını ise hala saklamaktadır.




Kemal Öztürk, savaş sırasında yaşadıklarını anlatırken, yanına bombalar düştüğünü ifade etmiştir. Güney Kore'nin Pusan şehrindeki yıkılmış tren istasyonlarından dolayı insanların hasırların altında yaşadığını söyleyen Öztürk, 11 ay boyunca savaşın içinde olduğunu belirtmiştir. Vegas muharebesinde bir gece içinde ikinci taburdan 180 şehit verildiğini anlatan Öztürk, bu büyük savaşta çizmelerinin kanlar içinde kaldığını dile getirmiştir. O savaş için madalya aldıklarını ve birliğin su bastığını ifade eden Öztürk, Mehmet isimli bir arkadaşıyla birlikte araç tamiri yaparken bomba düştüğünde arkasına baktığında ne Mehmet ne de başka birinin kalmadığını gördüğünü paylaşmıştır. Cep aracının lastiğini tamir ederken subaylardan birinin fotoğrafını çektiğini ve bu fotoğrafı Tokyo'da yaptırıp Öztürk'e hediye ettiğini belirtmiştir. Öztürk, yiyeceklerini Koreli çocuklara verdiklerini de eklemiştir.




Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesinin sürekli olarak kendisini ziyaret ettiğini ve bu durumdan memnun olduğunu söyleyen Gazi Öztürk, Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi'nde gazilere sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. Sözlerini noktalarken, 19 Eylül Gaziler Günü'nün Türkiye'ye hayırlı olmasını dilemiştir.




#Eskişehir #GazilerGünü #KoreSavaşı #GaziKemalÖztürk