Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bozüyük Kent Konseyi ve Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ortak bir program düzenledi. Program, Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gösteriye ilgi oldukça yoğundu. Programın açılışında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Topal, "19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazi' unvanı ve 'Mareşallik' rütbesinin verildiği günün 102. yıl dönümüdür. Aynı zamanda Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin 5. kuruluş yıl dönümüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, bu topraklara can ve kan vererek vatan olmasında ve devletimizin bekasında canlarını feda edenleri onurlandırdığımız gündür. Bu, fedakar ve kahraman Gazilerimizin günüdür" dedi.

Programın devamında Türbe Camii İmamı Ahmet Cansız Gazilik hakkında bir konuşma yaptı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Ardından Bozüyük Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ümit Kök, "Vatan Uğruna" adlı bir şiir okudu. Programda ayrıca Gazilik hakkında bir video izlendi ve Eskişehir Bilecikliler Derneği (Esbilder) tarafından Zeybek oyunu gösterisi sunuldu. Turan Kadınları tarafından sahnelenen "Cepheden Mektuplar" adlı tiyatro oyunu da büyük ilgi gördü. Ozan İsmail Akar ise Kahramanlık Türküleri seslendirdi. Programın sonunda görev alanlara plaket takdim edildi.

Programa Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Topal, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

#GazilerGünü #Bozüyük #Gaziler #ŞehitAileleri #Türkiye