Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen "Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı" başlıklı proje, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde başladı. Bu proje, teorik ve uygulamalı etkinliklerden oluşan bir programdır ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilmektedir. Projenin yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karaca üstlenmiştir.

Projenin amacı, resim ve baskı ana sanat dallarında lisansüstü eğitim alan öğrencileri dijital sanatla buluşturmaktır. Geleneksel resim eğitimi alan öğrencilere, gelişen teknolojiyle uyum sağlamaları ve evrensel sanatı aktarmaları hedeflenmektedir. Birçok sergi ve dijital çalışma, resim sanatına dayanmaktadır. Bu program sayesinde, geleneksel ve teknolojik sanat bir araya getirilerek daha güzel çalışmalar oluşturulması amaçlanmaktadır. Programa, resim, baskı ve animasyon bölümlerinden diğer üniversitelerdeki uzman hocalar da dahil olmak üzere, 15 eğitmen ve 28 katılımcı yer almaktadır.

Projenin içinde yer alan akademisyenler, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden gelmektedir. Bu proje, Türkiye'deki resim veya baskı sanatları alanlarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin yeni medya ve dijital uygulamalar hakkında disiplinlerarası bir eğitim programı almasını sağlamayı ve böylece geleneksel resim sanatını yeni medya ve dijital teknolojilerle buluşturmayı hedeflemektedir.

Proje çalışmaları, 22 Eylül Cuma gününe kadar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde devam edecektir.