Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediyesi'nin, Alzheimer hastalığıyla mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmadığı bildirildi. Belediye, Alzheimer Konukevi adı verilen bir merkez aracılığıyla bu hastalıkla savaşan vatandaşlara destek oluyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından kurulan Alzheimer Konukevi, Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde bulunan Melih Savaş Yaşam Köyü'nde hizmet veriyor. Merkez, 5 adet Alzheimer Konukevi ve 2 adet Alzheimer Derneği binasından oluşuyor ve toplamda 140 hasta kapasitesine sahip. Alzheimer hastaları merkeze başvurduğunda, bir nöroloji uzmanı hekim tarafından kabul ediliyor ve tedavi programları belirleniyor. Merkezdeki hastaların sağlık durumları düzenli olarak takip ediliyor ve gerektiğinde Tepebaşı Belediyesi'nin hasta nakil ambulansıyla hastaneye nakilleri sağlanıyor. Merkezde yatan hastaların öz bakımları, uzman personel tarafından düzenli olarak karşılanıyor ve zihinsel ve bedensel faaliyetlerle sağlık durumları destekleniyor. Ayrıca, ihtiyacı olan Alzheimer hastalarının fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri de merkezde sunuluyor.

Haberin devamında, Melih Savaş Yaşam Köyü'nde bulunan Alzheimer Konukevi'nin şu ana kadar 297 Alzheimer hastasına hizmet verdiği bilgisi paylaşıldı. Merkezde toplamda 105 yatak kapasitesine sahip olan Alzheimer Konukevi, ayrıca 12 gündüzlü hasta için de hizmet sağlamaktadır. Merkezin personel kadrosunda bir doktor, bir nöroloji uzmanı danışman doktor, hemşireler, hasta bakım elemanları, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve temizlik çalışanları bulunmaktadır.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, alzheimer hastalarına ve ailelerine destek olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Ataç, alzheimer hastalarının bakımının kolay olmadığını belirterek, merkezde kalan hastaların uzman personel eşliğinde yaşamlarını sürdürdüğünü ve çeşitli aktivitelerle sosyalleştiklerini söyledi. Ataç, merkezin bugüne kadar toplamda 297 hasta ağırladığını ve hastaların yakınlarının memnuniyetlerini ifade etmelerinin kendileri için en güzel şey olduğunu vurguladı. Haber sona ermektedir.

#TepebaşıBelediyesi #AlzheimerKonukevi #AlzheimerHastalığı #DünyaAlzheimerGünü #MelihSavaşYaşamKöyü #AlzheimerDerneği #HastaneNakil #Fizyoterapi #Rehabilitasyon