Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kara Buğday Tarla Günü etkinliğine katıldı. Etkinlik sırasında konuşan Vali Yiğitbaşı, Dinar'ın kendine özgü bir atmosferi olduğunu ve Tatarlı ve Haydarlı beldelerinde yaşayan kadınların samimiyetiyle karşılandığını belirtti. Ayrıca, kadınların kendi kültürlerini devam ettirmelerinin çok güzel olduğunu ve çalışkanlıklarıyla ışık saçtıklarını söyledi.

Vali Yiğitbaşı, projenin diğer ilçelere örnek olması gerektiğini vurguladı ve İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar'ın son gününde bu etkinliğin yapılmasının anlamlı olduğunu ifade etti. Projenin çiftçiye kazanç kapısı olması ve diğer ilçelere de örnek olmasıyla ilgili olarak ise ülkenin savunma sanayindeki atılımlarıyla gurur duyduğumuz gibi tarım, gıda ve hayvancılıkta yapılan atılımların da önemli olduğunu söyledi.

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılıkta öncü ve önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. 200 dekar arazide başlayan üretimin bugün 4000 dekara çıktığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, tarım arazilerinin etkin kullanılması ve iyi tarım uygulamalarının artırılmasının önemine değindi.

Yiğitbaşı, projenin il genelinde yayılmasını temenni etti ve daha fazla hayal kuran ve üreten çalışma arkadaşlarının olmasını istedi. Projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, devlet olarak çiftçileri ve üreticileri desteklediklerini ifade etti. Kara buğday üretiminde Türkiye birinciliğinin söz konusu olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, iyi örneklerin artmasını ve herkese saygılarını sundu.

Etkinlik, Kara Buğday ekili tarlanın gezilmesi ve teknik bilgilendirme yapılmasının ardından sona erdi. Vali Yiğitbaşı, çiftçilerle tek tek görüşerek emekleri ve gayretleri için teşekkür etti.

#Afyonkarahisar #KaraBuğday #Tarım #Hayvancılık #Çiftçi