Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

AFSÜ Göz Bankası, Afyonkarahisar'da gerçekleşen ilk kornea nakli ameliyatlarıyla hizmet vermeye başladı. Erkek ve kadın olmak üzere iki hastanın kornea nakli operasyonu başarıyla tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "Göz Bankası ekibimiz, yaklaşık bir saat süren operasyonlarla iki hastaya başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirdi. Hastalarımıza şifa dilerken ekibimi de tebrik ediyorum." dedi.


AFSÜ Göz Bankası, sadece Afyonkarahisar sakinlerine değil, kornea nakli yapılmayan Uşak, Kütahya ve Burdur'daki hastalara da cazip bir alternatif sunuyor. Rektör Prof. Dr. Okumuş, "Daha önce kornea nakli gereken hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Artık bu ameliyatları kendimiz yapabiliyoruz. Başka yerlere gidip nakil sırası beklemek zorunda kalan tüm hastalarımızı AFSÜ'ye bekliyoruz." şeklinde konuştu.


AFSÜ Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Ay, "Kornea nakli olan ilk hastamız, Antalya'da sıra bekliyordu. Diğer hastamız ise daha önce iki bypas ameliyatı geçirmişti. Bu noktada ekip arkadaşlarım ve Anestezi Anabilim Dalı hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hastalarımızın aylar süren bekleyişini burada başarılı bir şekilde sonlandırdık." dedi.


Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Kornea Birim Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Ünal da operasyonlarda gözlemci olarak yer aldı. AFSÜ Tıp Fakültesi'nden Dr. Ay, hem tıp hem de uzmanlık eğitimini Akdeniz Üniversitesi'nde aldığını belirtti. Dr. Ay, "AFSÜ'de Akdeniz Üniversitesi'nin modelini kullanacağız ve bölgedeki tüm nakil hastalarının şifaya kavuşmasına yardımcı olacağız." açıklamasını yaptı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit ve Başhekim Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer'e AFSÜ'ye destekleri için teşekkür etti.