Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilecik'te "Aile Çalıştayı" adı altında bir etkinlik düzenlendi. Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi Dursun Fakih Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın koordinatörlüğünü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü üstlendi. Bilecik Valiliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bayırköy Belediyesi de etkinliğin paydaş kurumları arasında yer aldı. Çalıştay, 8 farklı konu başlığı altında gün boyu sürecek.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu açılış konuşmasında, ailenin önemine vurgu yaptı. Türkoğlu, ailenin insanın sığınağı olduğunu ve içinde çocukların ve gençlerin bulunduğunu belirtti. Ailemizin bize emanet edilmiş olduğunu ve sıcak bir yuva ihtiyacımızı karşıladığını söyledi. Türkoğlu ayrıca, "Aile Çalıştayı"nın amacının ülkemizdeki sosyal sorunlarla ilgili çözümler bulmak ve ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın arttırılması olduğunu vurguladı. Türkoğlu, bu çalıştayın tüm katkıların ve görüşlerin birleştiği bir güç birliği sağlayacağına inancının tam olduğunu da ifade etti.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise, aile kavramının önemine değindi. Aygöl, ailelerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti ve isminde "çekirdek aile" geçen bir ailenin aslında olmadığını söyledi. Aygöl, boşanma oranlarının artmasının, eğitimli insanların daha fazla olmasının sebeplerinden biri olduğunu ifade etti. Şefik Aygöl, büyük ailenin önemine vurgu yaparak, bu aile yapısının korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Geniş aile kavramının da aileye değer katan bir unsur olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.

Ardından, çalıştay 8 farklı konu başlığı altında devam etti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Belediye Başkanı Yarcımsı Yaşar Külhan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler etkinliğe katıldı.