Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kütahya Belediyesi, Bulgaristan'ın Gabrovo kentinde düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı'na katıldı. Fuar boyunca Kütahya'nın AB Birliği projeleri ve başarıları da konuşuldu. Heyet, Kütahya Belediyesi'nin Unesco Zanaat ve Halk Sanatları Şehri olarak kabul edilmesi ve yöresel kıyafetlerinin yoğun ilgi görmesi nedeniyle övgüyle karşılandı. Ayrıca, gümüş işleme sanatçısı Ümmühan Oruç da etkinlik kapsamında Kütahya'yı temsil ederek gümüş standında ürünlerini sergileyerek tanıtımına katkıda bulundu.

Gümüş işleme sanatı yarışmasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Gümüş İşleme Sanatçısı Sakin Yaman, üçüncülük ödülü kazandı. Yarışmaya özel olarak tasarladığı "Sanat Tılsımı" isimli gerdanlık ile birlikte Ümmühan Oruç tarafından tasarlanan çinili takı seti, Gabrovo şehrinin ETAR Müzesinde sürekli olarak sergilenecek.

Kütahya Belediyesi'nin katılımı ve başarıları, Bulgaristan'da düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı'nda büyük yankı uyandırdı. Kütahya'nın gümüş işlemecilik ve yöresel kıyafetlerine ilgi gösterilmesi, şehrin sanat ve kültür alanındaki önemini bir kez daha kanıtladı. Sakin Yaman'ın ödül kazanması ise Türk sanatının uluslararası alanda ne kadar değerli olduğunu gösterdi.

Kütahya Belediyesi, Bulgaristan'da düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı'nda ülkeyi temsil etmek için büyük bir heyetle katıldı. Kütahya'nın AB birliği projelerine gösterdiği başarılar ve Unesco tarafından Zanaat ve Halk Sanatları Şehri olarak kabul edilmesi, fuar katılımcıları tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Gümüş işleme sanatçısı Ümmühan Oruç'un standı ise ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gümüş İşleme Sanatçısı Sakin Yaman da yarışmada 3. olarak ödül aldı. Bu başarılar, Kütahya'nın sanat ve kültür alanındaki değerini ve yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu.Ümmüghan Oruç'un standında sergilenen gümüş ürünler ise Kütahya'nın tanıtımına büyük katkı sağladı.