Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 26. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de katkı sağladı. Kongre, 20-23 Eylül tarihleri arasında ESTÜ Yabancı Diller Konferans Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Açılış törenine ise Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Servet Turan üstlendi.




Eskişehir'de yapılan kongrede konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, elektron mikroskobunun üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında araştırmacılar için vazgeçilmez bir araştırma cihazı olduğunu belirtti. Ayrıca Eskişehir'deki üniversitelerin ve önemli kuruluşların zengin bir mikroskopi altyapısına sahip olduğunu ifade etti. Özcan, bu durumun Eskişehir'i şanslı bir konuma getirdiğini söyledi.




ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Elektron Mikroskopi Derneği Başkanı Prof. Dr. Servet Turan ise kongre sürecine ilişkin bilgiler verdi. Turan, kongrenin tanıtımında sosyal medyanın etkili bir şekilde kullanıldığını ve Eskişehir'in tanıtımına katkı sağlandığını belirtti. Turan, bu kongrenin beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü ve 500'ün üzerinde kayıt olduğunu ifade etti. Ayrıca Turan, kongreye destek veren üniversitelere ve sponsorlara teşekkür etti.




Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Bilim ve Teknolojinin İlerleyişinde Mikroskopik Dünyanın Keşfi: İş Birlikleriyle Birlikte Başarmak" başlıklı bir sunum yaptı. Mandal, bilimsel araştırmalarda iş birliği kavramının önemine vurgu yaparak, ESTÜ'de bu kültürü öğrendiğini söyledi. Ayrıca mikroskopi alanının disiplinler arası bir çalışma alanı olduğunu ifade eden Mandal, katılımcıların farklı disiplinlerden olmasının önemine değindi. Sunumunda, disiplinler arası iş birliğinin küresel sorunlara çözüm sağlayabileceğini belirten Mandal, mikroskopi alanının bu konuda önemli bir rol oynayacağını söyledi. Kongre, 20-23 Eylül tarihleri arasında devam edecek.