Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkı kazanmasının gazetecilik mesleğinin devamı için önemli bir adım olduğunu belirtti. Erkılınç, yapılan düzenlemelerin internet medyasının etkinliğini artırmayı ve saygınlığını sürdürmeyi hedeflediğini söyledi.

Basın İlan Kurumu (BİK), 2023 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı'nı Afyonkarahisar'da düzenledi. Genel Müdür Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, birim müdürleri ve il müdürlerinin katıldığı toplantı, 24 Eylül tarihine kadar sürecek. Erkılınç, toplantının açılış konuşmasında kurumun son dönemdeki gelişmelere ve yeni Basın Kanunu'nun önemine değinerek bazı önemli açıklamalarda bulundu. Erkılınç, "Süreli yayın kapsamına alınan internet haber siteleri, resmi ilanların yayımlanacağı bir mecra haline geldi. Bu şekilde resmi ilanların durdurulması gibi bir sorunu önledik. Öte yandan, gazetelerle birlikte internet medyasının da devlet tarafından desteklenmesini sağlayarak gazetecilik mesleğinin devamı için önemli bir adım attık. Bu süreçte gazetelerin ilan gelirlerinin kesilmediğini de belirtmek isterim" dedi.

Kurumun kendi geliştirdiği "BİK Analitik" dijital ölçümleme yazılımının kısa sürede çalışır hale geldiğini söyleyen Erkılınç, bu sistemin sürekli olarak güncellenen bir sistem olduğunu ve sahadan gelen bilgileri dikkate aldıklarını belirtti. Erkılınç, "Bugün itibariyle tüm internet haber sitelerini takip ediyoruz. 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren internet haber sitelerine verilen süre doluyor ve uzatma düşünmüyoruz. Kendimizden eminiz ve ne yaptığımızı biliyoruz, sizlerden de bunu bekliyoruz" diye konuştu.

Erkılınç, kurumun üstlendiği görevleri yerine getirdiğini ve paydaşlarla sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, herhangi bir yayın organını mağdur etmeyeceklerini ve basın kuruluşlarının yönetmelikte belirlenen şartları yerine getirmesini beklediklerini dile getirdi.

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin esnetilmesinin, internet haber sitelerinin yayın etkinliğinin azalmasına neden olabileceğini söyleyen Erkılınç, bu yönetmeliğin gazetecilik mesleğinin değerini yükseltmeyi ve internet medyasının saygınlığını artırmayı hedeflediğini belirtti. Erkılınç, tık avcılığı peşinde koşanların kendileriyle bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, üretilen içeriklerde kalite, özgünlük ve mesleki değerlerin arandığını ifade etti. Manipülasyonla mücadele ettiklerini belirten Erkılınç, internet medyasını kontrol etmek değil, saygınlığını artırmak istediklerini söyledi.

Erkılınç, toplantının başarılı geçmesini temenni ederek, dijital dönüşüm sürecinde emek harcamış olan kurum yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

#BasınİlanKurumu #Gazetecilik #İnternetMedyası #Resmiİlanlar #DijitalDönüşüm