Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Hisarcık ilçesinin Şehitler Mahallesi'nde, hayırseverlerin yardımlarıyla Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için geleneksel hayır gözlemesi düzenlendi ve halka dağıtıldı. Şehitler Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen gözleme hayrı, sabahın erken saatlerinde Seydi Resul Türbesi önünde başladı. Hayırseverlerin getirdiği un ve yağdan yapılan gözlemeler imece usulü pişirilerek ilçe halkına dağıtıldı. Ayrıca gözlemeler, cami cemaati için tüm cami girişlerine bırakıldı. Kaymakam İsmail Tosun, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çümen, gözleme yapan kadınları ziyaret ederek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Seydi Resul Tekkesinin ilçenin sosyal, dini ve iktisadi hayatını belirleyici bir yer olduğunu belirtti. Başkan Çalışkan, tekkenin geçmişte ihtiyaç sahipleri ve yolculara hizmet ettiğini ve temel ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Bu geleneği halkın destekleriyle her yıl devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Çalışkan, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti ve hayrın kabul olmasını temenni etti.

Seydi Resul, bir Ahi Beyi ve Bektaşi Şeyhi olarak biliniyor. İlk olarak Kütahya'ya bağlı Beşkarış Köyü'nde tekke kurmuş ve Germiyan kuvvetleriyle Hisarcık ve çevresinin fethine katılmıştır. Toprakların ele geçirilmesiyle birlikte araziler bir kısmı kendisine ve arkadaşlarına temlik edilmiştir. Seydi Resul, bu arazilere tekkenin işletilmesi amacıyla bir tekke inşa ederek vakfetmiştir.