Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından desteklenen Kent Konseyi tarafından düzenlenen Marifetli Hanımlar Pazarı, bu yıl 6. kez açıldı. Açılışa Vali Yiğitbaşı da katılarak, kadınların ürettiği el emeği ürünleri inceledi. Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, kurum müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Afyonkarahisar'ın Kadınanaları Artık Daha Çok Tanınıyor

Konuşmasında kadınlara her zaman destek olduğunu belirten Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Kadınlarımızın ürettiklerini paylaşmaları çok güzel. Afyonkarahisar'ın kadınanaları, çalışkan ve üretken kadınlar, artık daha fazla tanınıyor, biliniyor. İlçelerimizde hem kadın kültür evleri hem de kadın kooperatifleri canla başla üretmeye devam ediyor. Marifetli hanımlar da merkezde üretim yapan kadınlarımızın hünerlerini sergiledikleri bir ortam olmuş durumda. Böyle bir pazarın açılmasına vesile olan Afyonkarahisar Belediyesine ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın hem ailelerine ekonomik katkıda bulunan, hem de psikolojik olarak kendilerini iyi hissedecekleri bu imkanları sağladıkları için destekleyen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Devlet olarak bizler de her zaman kadınlarımızın yanındayız" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bir kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, kadınların ürettiği el emeği yöresel ürünler ile el işi ürünlerini inceledi.