Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kent merkezindeki esnaflara ziyaretlerine devam ediyor. Akmescit Mahallesi'nde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, esnaflarla sohbet etti ve işlerinde kolaylıklar diledi.

Akmescit Mahallesi'nde bulunan esnafların arasında bakırcılık, kalaycılık, koşumculuk gibi farklı meslek gruplarından ustalar da bulunuyor. Vali Yiğitbaşı, bu asırlık esnaf dükkânlarını ziyaret ederek usta esnaflardan mesleklerinin inceliklerini dinledi.

Kalaycılık mesleğini 58 yıldır icra eden Ahmet Şentürk'ün dükkânını da ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, Kalay Ustası Şentürk'ten mesleğin tecrübelerini ve mesleğin zorluklarını öğrendi. Şentürk'ün bu günlere nasıl geldiğini anlattığı bu ziyarette, Vali Yiğitbaşı mesleklerin gelecekteki durumunu da değerlendirdi.

Vali Yiğitbaşı, ziyaretler sırasında kültürde geleceğe taşınması gereken çok değerli unsurlar olduğunu dile getirdi. Geçmişte bu sokağın canlılığını ve dükkânların yoğun çalıştığı günleri özlemle anlatan esnafların mesleklerini ustalarından öğrendiklerini belirtti. Ahilik kültürünün önemini ve değerlerini konuşan Vali Yiğitbaşı, Türk kültüründe geleceğe taşınması gereken çok değerli unsurlar olduğuna dikkat çekti.

Vali Yiğitbaşı, Akmescit Mahallesi'ndeki esnafa ziyaretlerini Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirmişti. Bu sebeple, Ahilik kültürünün önemini vurgulayarak esnaflara uzun ve sağlıklı bir ömür diledi.