Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Emirdağ ilçesi, 102. Kurtuluş yıldönümünü kutlamak için "Millî Mücadelede Emirdağ Kutlama ve Anma Programı" etkinlikleri düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında, Milli Mücadelede Emirdağ Paneli gerçekleştirildi. Panelde, 16 Ağustos 1921 tarihinde Yunan işgaline uğrayan Emirdağ'ın 22 Eylül 1921 tarihinde işgalden kurtulmasına kadar verdiği mücadele ve düşman ordusuna karşı gösterdiği direniş konuşuldu. Ayrıca panelde, Milli Mücadelede Emirdağ kahramanlarına dair bilgiler de paylaşıldı.

Panelin moderatörlüğünü Ahmet Yiğiter üstlendi. Panelde konuşmacılar olarak Prof. Dr. Ahmet Altıntaş ve Şair/Yazar Ahmet Urfalı yer aldı. Katılımcılara, Emirdağ'ın Yunan işgaline karşı mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık hikayeleri aktarıldı. Ayrıca panelde, Milli Mücadele döneminde Türk Ordusu'na Emirdağ halkının verdiği destekler ve Kuva-yi Milliye yiğitlerinin Yunan ordusuna karşı gösterdikleri kahramanlıklar da ele alındı.

Panele Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici'nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri ve birçok öğrenci de katıldı.

#Emirdağ #MilliMücadele #Kurtuluş #Panel #Tarih