Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Emirdağ'da düzenlenen Milli Mücadele Emirdağ Kutlama ve Anma Programı çerçevesinde, Çatallı Köyü Şehitliği ziyaret edildi. Bu şehitlik yakın zamanda "Şehitlik" olarak tescillenmişti.

Ziyaretin başında şehitlik başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından şehitliğe ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimize dualar edildi.

Şehitlikte yapılan dualardan sonra Şair/Yazar Ahmet Urfalı tarafından Çatallı Köyü Şehitliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Urfalı, Çatallı Şehitliği'nin hikayesini anlattı. Milli Mücadele döneminde Yunan uçaklarının, keşif uçuşları sırasında Çatallı köyünde gözetleme yapan 65. Piyade Alayı'ndan 6 askerimiz tespit edildi. Düşmanın yoğun ateşi sonucu askerlerimiz şehit düştü. Çatallı köyü halkı bu askerlerimizi defnetti ve daha sonra köy halkının çevrelediği bir alan şehitlik abidesine dönüştürüldü.

Kaymakam Osman Bilici konuşmasında, "Milli Mücadele döneminde Yunan uçakları tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen 6 askerimizin mezarının bulunduğu abidenin "Şehitlik" olarak tescillenmiş olması bizleri memnun etmiştir. Bu abidenin şehitlik haline gelmesinde büyük emeği geçen Çatallı halkına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Çatallı Köyü Şehitliği ziyaretine Kaymakam Osman Bilici'nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı. Ziyaret ve bilgilendirme sonrası katılımcılara Çatallı Köyü kadınları tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.

#Emirdağ #MilliMücadele #ÇatallıKöyüŞehitliği #AnmaProgramı #dua #şehitler #teşekkür #ziyaret