Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehirli balıkçılar, Bilecik'te balık tutmak için gölete gittiklerinde kullanılması yasak olan bir ağı sualtı kamerasıyla tespit ettiler. Eskişehir Olta Balıkçıları Ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkan Yardımcısı Yasin Başaran, dernek üyeleri Serhan Ögel ve Ercan Dağaşan ile birlikte Pelitözü Göleti'nde balık tutmak için araştırma yaptılar. Su altı kameralarıyla yaptıkları araştırmada, kullanılması yasak olan bir ağ olan "pinter"i bulduklarını gördüler. Uzun uğraşlar sonucunda çıkardıkları ağın yaklaşık 100 metre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor. Bu gölette Türkiye'nin en büyük sazan balığı yakalanıyor. Duyarlı balıkçılar tarafından çıkarılan ağ yetkililere teslim edildi.

ESBALDER Başkan Yardımcısı Yasin Başaran konuyla ilgili açıklama yaptı. Başaran, Pelitozu Göleti'ne balık tutmak için gittiklerinde su altı kamerasıyla yaptıkları tarama sırasında kullanılması yasak olan "pinter" diye adlandırılan ağı fark ettiklerini söyledi. Uzun uğraşlar sonucunda ağı çıkardıklarını ve yetkililere haber verdiklerini belirtti. Çıkardıkları ağı tutanakla yetkililere teslim ettiklerini ifade etti. Başaran, doğaya ve canlılara zarar veren olaylarla mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.