Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Kütahya'nın Emet ilçesinde, girişimci kadın Ayşe Yağcıklı tarafından yıllık 36 ton üretim kapasitesine sahip kültür mantarı üretim tesisi kuruldu. Ayşe Yağcıklı, bu tesisle yıllardır hayalini kurduğu üretim ve işletmecilik dünyasına adım attığını söyledi. Emet yeni sanayi sitesinde kurulan tesisin yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirten Yağcıklı, bölgede kültür mantarı üretim tesisi olmadığını tespit ettiklerini ve bu konuda araştırmalar yaptıklarını dile getirdi. Ayşe Yağcıklı, üretim aşamasında çalışmalara da katıldığını ve kiraladıkları iş yerinde gerekli ekipmanları temin ettiklerini söyledi. İlk etapta her odada 2 ayda 3 ton kültür mantarı üretmeyi hedeflediklerini belirten Yağcıklı, zamanla üretimi artırmak için yeni yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

Ayşe Yağcıklı, üretim ve pazarlama süreçlerini bir zincir haline getirerek istihdama katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kültür mantarı üretiminin zahmetli ve emek isteyen bir iş olduğunu belirten Yağcıklı, açacakları üretim tesisleriyle işsiz vatandaşlara iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Yağcıklı, heyecanlı olduklarını ve kültür mantarı üretimine başlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Ayşe Yağcıklı, 230 metrekarelik bir dükkanda 60 metrekarelik odalarda kültür mantarı yetiştirerek başlangıçta tek bir odada 2 ayda 3 ton üretim yapmayı hedeflediklerini belirtti. Üretilen mantarları birinci elden tüketiciye ulaştırmak ve toptan satışlar gerçekleştirmek için firmalarla bağlantı kurma planları olduğunu dile getiren Yağcıklı, üretim tesislerini kurarak işsiz vatandaşlara iş imkanı sağlayacaklarını vurguladı. #KültürMantarı #GirişimciKadın #ÜretimTesisleri