Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehirli sanayicilere KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği hakkında bilgi vermek ve model fabrikalarda yapılan yalın dönüşüm uygulamalarını tanıtmak için bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Türkiye'nin imalat sanayisi için verimlilik artışına katkı sağlamak amacıyla model fabrika yalın dönüşüm uygulamaları anlatıldı. ESO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Düş, açılış konuşmasında Eskişehir Model Fabrika'nın yalın üretim tekniklerini kullanarak iş süreçlerini daha verimli hale getirmeyi ve kaynakları etkin bir şekilde kullanarak israfı en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtti. Konuşmacılar, Eskişehir Model Fabrika ve KOSGEB'in yalın dönüşüm konusundaki desteğini katılımcılarla paylaştılar.




Ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoptak Yılmaz, üretim aşamalarındaki süreçlerde verimliliğin artırılmasıyla rekabetçiliğin sağlanabileceğini söyledi. Ankara Model Fabrika Direktörü Ufak Kaya, yalın dönüşümün önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve Meka Global San. ve Tic. A.Ş. Ankara Fabrika Müdürü Selçuk Atasavun, firmalarındaki yalın dönüşüm süreçleri ve uygulamalarıyla ilgili bilgi verdi.




KOSGEB İl Müdürü Tarık Yılmaz, KOSGEB Yalın Dönüşüm Programı'nın işletmelerin yalın uygulamaları hakkında durumlarını tespit etmelerine ve sorunlarını belirlemelerine yardımcı olacağını belirtti. Yılmaz, Öğren-Dönüş Programı'nın firmalarda kalıcı ve sürdürülebilir yalın üretim kazanımları sağlamayı hedefleyen bir eğitim ve danışmanlık/koçluk programı olduğunu açıkladı. Programın, katılımcıların farkındalık eğitimi ve deneyimsel eğitimler almasını ve firmalarında dönüşüm sağlamalarını içerdiğini söyledi. Programın, teşhis, tasarım, uygulama, derinleşme ve sürdürülebilirlik olmak üzere beş fazdan oluştuğunu belirtti. Toplantıda yapılan sunumlar ve açıklamaların ardından katılımcıların soruları cevaplandı.




#Eskişehir #sanayi #KOSGEB #yalındönüşüm #modelfabrika