Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de yaşayan ve yüzde 90 görme engelli olan Sema Kol, kolon kanseri sürecini örgü yaparak atlattığını ve ördüğü şapkaları köy okullarına ve yurtlara gönderdiğini söylüyor. Doğuştan tek gözü hiç görmeyen ve diğer gözünde de yüzde 90 görme engeli bulunan Sema Kol, örgü yapma hobisine devam ediyor. Geçen yıl kolon kanserine yakalanan 67 yaşındaki Kol, görme engeli ve hastalık süreciyle beraber küçük yaşlardan itibaren başladığı örgü hobisine ara vermedi. Yaptığı şapkaları köy okullarına ve yurtlara gönderen Kol, gençlere de benzer hobilerle ilgilenmelerini öneriyor.

Eskişehir'de yaşayan Sema Kol, kolon kanseriyle ilgili zorlu bir ameliyat geçirdiğini ifade ediyor. Kendisini örgü yaparak motive ettiğini söyleyen Kol, "Çarşıya gidemezdim, bu yüzden eldeki ipleri kullanarak kendime iş çıkardım. Ördüğüm şapkalar köy okullarına ve yurtlara gönderiliyor. Tek gözüm hiç görmüyor, diğer gözümde ise yüzde 90 engel var, ama bu benim için bir engel değil. Malzemeleri gören gözüme yaklaştırarak örmeye çalışıyorum. Gençlere de benzer hobilerle uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Boncuktan bilezik bile yapabilirler ama boş oturmasınlar" diyor.