Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Bilecik'te balık sezonunun açılmasıyla birlikte hamsi bolluğu yaşanıyor. Balıkçılar, 25 günlük av yasağının ardından tekneleriyle gece denize açılarak ağlarını bıraktıktan sonra limanlara kasalar dolusu balıkla dönüyor. Sabah saatlerinden itibaren tezgahlarda yerini alan balıklar arasında hamsi en çok tercih edilen balık oldu. Kilosu 80 TL olarak satılan hamsi, vatandaşlar arasında yoğun ilgi görüyor.

Balıkçı Hüseyin Acar, bu yıl Marmara Denizi'nde ve Karadeniz'de balık bolluğu yaşandığını belirtti. Ancak Karadeniz'den balık gelmemesi nedeniyle balıkların genellikle Bursa'nın Gemlik ilçesinden temin edildiğini söyleyen Acar, fiyatların bu sene çok iyi olduğunu ifade etti. Hamsinin kilosunun 70-80 TL arasında satıldığını dile getiren Acar, sardalye ve istavritin ise 50 TL'ye alıcı bulduğunu söyledi.

Acar, bu sene balıkların hem bolluk hem de uygun fiyatlarıyla dikkat çektiğini belirtirken, geçen yıla göre verimin çok güzel olduğunu vurguladı. Hamsinin ızgarasının olmadığını, tavasının yapıldığını söyleyen Acar, ızgara için sardalye, çupra ve levrek gibi balıkların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda yerli ve ithal palamudun ızgarasının da çok güzel olduğunu dile getiren Acar, mevsiminde taze deniz balığının lezzetinin çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.