Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir'de, Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Down Sendromu Derneği tarafından düzenlenen 'Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz' moral pikniği, down sendromlu çocuklarla dolu dolu geçti. Bu yıl 3. kez düzenlenen pikniğe 71 down sendromlu çocuk ve toplamda 350 kişi katıldı. Piknik boyunca çocuklar ve aileleri eğlence ve animasyonlarla keyifli vakit geçirdi.

Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen, etkinlikle ilgili olarak "Çocuklarımız bizim için her zaman çok önemli. Bu özel çocuklarımız, bizlerden farklı olarak yargılanmadan ve kalplerinde kötülük olmadan yaşama tutunuyor. Onların dünyayı güzelleştirdiğini topluma duyurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Türkiye Down Sendromu Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz ise "Aileler etkinlikten ayrılırken mutluluklarını bizlerle paylaştı. Bu mutluluğa katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkan Yardımcısı Yasin Başaran ise "Bu güzel organizasyonda yer almak ve çocukların yüreğine dokunmak bize çok güzel bir duygu yaşattı. Onları çok seviyoruz ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.