Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 12 yıl önce aniden ortadan kaybolan ve o günden bu yana haber alınamayan Sibel Yenigün'ün erkek arkadaşı Murat Ş. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 2 kişi tutuklandı. Sibel Yenigün'ün yokluğundan şüphelenen ailesi, 20 Şubat 2023 tarihinde polise başvurdu. Polis ekipleri, Sibel Yenigün'ün telefon kayıtlarını incelediğinde en son Murat Ş.'nin telefonunda kullanıldığını belirledi. Uzun süren çalışmaların ardından şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli Murat Ş., sorgulanması sonucunda Sibel Yenigün'ü tarım ilacıyla zehirleyerek öldürdüğünü ve cesedini uçurumdan attığını itiraf etti. Yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan akrabası Fevzi Ş. da tutuklandı. Şüpheliler "Kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan cezaevine gönderildi.

Olayın ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, cesedin bulunması için çalışma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Sibel Yenigün'ün ailesinin 2011 yılından bu yana haber alamadıklarını belirterek kayıp başvurusunda bulunduğu, telefon kayıtlarının incelenmesi sonucunda şüpheli Murat Ş.'nin en son Sibel Yenigün'ün telefonunu kullandığının tespit edildiği ifade edildi. Murat Ş.'nin sorgusunda, Sibel Yenigün'ü öldürdüğünü ve cesedini uçurumdan attığını itiraf ettiği belirtildi. Sibel Yenigün'ün cesedinin bulunması için AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği kaydedildi.