Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehir'de hırsızlık olayları artarken mahalle muhtarları duruma tepki gösterdi. Tepebaşı ilçesine bağlı Yeşiltepe ve Zincirlikuyu mahallelerinde Covid-19 pandemisi sonrası hırsızlık vakaları arttı. Muhtarlar, hırsızların demir kapıdan motosiklete kadar her şeyi çaldığını ve cezaların caydırıcı olmamasının artışta etkili olduğunu belirtti. Yaşlı vatandaşların evine dadanan hırsızların tedirginlik yarattığını vurgulayan muhtarlar, sorunun büyümesinden endişe duyduklarını ifade etti.



Zincirlikuyu Muhtarı Ali Erdal Karakaya, kendi mahallesinde de benzer durumlar yaşandığını söyledi. Pandemi döneminden sonra hırsızlık vakalarının çivi gibi arttığını belirten Karakaya, milletin kapılarının ve bacalarının kalmadığını dile getirdi. Evlerinden eşyaları çalındığı için insanların gyönlenmesiyle her gün vakalarla karşılaştıklarını anlatan Karakaya, yeğeninin yeni yapılan villasından bile eşyaların çalındığını söyledi. Telefon direkleri ve internet kapılarının da hırsızların hedefinde olduğunu belirten Karakaya, vatandaşlara pandemi döneminde internet bile sağlanamadığını ifade etti. Yakalama şanslarının olmamasına rağmen bir hırsızı fotoğraflamaya çalıştığını anlatan Karakaya, hırsızın kendisine taş attığını ve hakaret ettiğini söyledi. Ancak polise başvurmalarına rağmen takipsizlik kararı verildiğini dile getiren Karakaya, cezaların artırılmasını ve çalınan malların yerine konulması talebinde bulundu. Karakaya, masum insanların mağdur edildiğini ve bu durumun son bulmasını istedi.



Yeşiltepe Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ise hırsızlık olaylarının suçu olmadığı bir dönemde vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Polisin yakaladığı hırsızların Denetimli Serbestlik Kanunu ile serbest bırakıldığını ifade eden Açıkgöz, yasaların ve kanunların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların internet kablolarından dolayı mağdur olduğunu ve telefon kullanamadıklarını dile getiren Açıkgöz, motorları çalınan insanların zor durumda kaldığını ifade etti. Mahalle içinden ve dışarıdan gelen hırsızların olduğunu söyleyen Açıkgöz, muhtarların polise eşlik etmek ve duruma müdahale etmek zorunda olduklarına dikkat çekti. Ancak parmak izi gibi küçük ipuçlarının muhtarları suçlu durumuna düşürebileceğini belirten Açıkgöz, hiçbir muhtarın aciz ya da cahil olmadığını vurguladı.



#Eskişehir #hırsızlık #muhtarlar #güvenlik #sorun #tedirginlik