Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2019 yılında başlattığı 'Enerjimiz Eşit' projesiyle enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Proje sayesinde OEDAŞ'ta kadın çalışan sayısı önemli ölçüde arttı. Şu anda şirketteki her üç çalışandan biri kadın olarak görev yapıyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, bu oranı daha da yükseltmek istediklerini belirtti.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 'Enerjimiz Eşit' projesiyle enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Kadın istihdamını artırarak toplumun enerji sektöründeki önyargılarını yıkmayı hedefliyorlar. Proje kapsamında yönetim, idari departmanlar ve mühendis kadrolarında kadın istihdamında önemli artışlar sağlandı. Kadın çalışan oranı geçen yıl yüzde 28 iken, bu yıl yüzde 35'e yükseldi. Şirket, bu oranı daha da artırmak için çalışmalarını sürdürecek.

OEDAŞ, 'Enerjimiz Eşit' projesiyle hem kurum içinde hem de paydaşlarıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kadın istihdamını artırmak için hedefler belirlendi ve mentorluk ve rotasyon programları geliştirildi. Ayrıca, meslek liselerindeki öğrencilere toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgi verilerek kız öğrencilere online staj imkanları sağlandı. Bu stajlar sonucunda ilk kadın teknikerler de OEDAŞ bünyesine kazandırıldı.

OEDAŞ'ın 'Enerjimiz Eşit' projesi, üç yıl içinde üç ödül kazandı. Şirket, 2021 yılında EBRD'nin Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde gümüş madalya aldı. 2022 yılında düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde Enerjide Örnek Şirket ödülüne layık görüldü. Bu yıl ise Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen ödül programında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci kategorisinde Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'nün sahibi oldu. #EnerjimizEşit #Kadınistihdamı #Cinsiyeteşitliği #OEDAŞ