Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve Adalet Bakanlığı, bir proje kapsamında ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen toplantıların son durağı olarak Eskişehir'i seçti. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün Avrupa Konseyi ile ortak yürüttüğü 'Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi için Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması' projesi kapsamında düzenlenen koordinasyon toplantısına, birçok yetkili katıldı. Toplantının ana teması, Adil Yargılanma Hakkı çerçevesinde Usuli Güvencelere odaklandı. Eskişehir'de bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, adil yargılanma hakkına yönelik sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Ceza İşleri Genel Müdürü Ali Öztürkmen, toplantıda yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurular arasından 29 bin başvurunun en az bir hakkın ihlal edildiğine dair karar verildiğini belirtti. Bu ihlallerin büyük bir kısmının uzun yargılama süreleri ve adil yargılanma hakkının alt başlıklarını kapsadığını söyleyen Öztürkmen, adil yargılanma hakkına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Konseyi İş Birliği Programları Bölümü Türkiye Birimi Başkanı Könül Gasimova ise, koordinasyon toplantılarının amacının karşılıklı farkındalık ve işbirliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Usuli güvenceler çerçevesinde adil yargılanma hakkının ihlalleri ve çözüm önerilerinin tartışılmasının hedeflendiğini ifade eden Gasimova, gelecekteki ihlallerin önüne geçilmesi için kurumlar arası diyaloğun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, projenin uzun süreli bir çalışma olduğunu belirterek, toplantının Eskişehir'de gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Toplantı kapsamında Ceza Yargılamasında Yasal Olmayan Yollarla Elde Edilen Deliller ve Dava Dosyasına Erişim başlıklı konular tartışıldı. Yapılan tartışmaların ve sunulan çözüm önerilerinin rapora dönüştürülerek internet sitesinde yayımlanması planlanıyor.

#AvrupaKonseyi #AdilYargılanmaHakkı #UsuliGüvenceler #Eskişehir #AdaletBakanlığı