Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Isparta'da akşam namazı sırasında camiye ayakkabı ile giren bir şahıs hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, şüphelinin akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu belirtildi. Olayın ardından şahsın Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne yatırıldığı ve daha önce düzenlenmiş akıl sağlığı raporlarının bulunduğu ifade edildi. Bu raporlara istinaden mahkeme tarafından şahsın vesayet altına alınmasına (kısıtlanmasına) karar verildiği açıklandı. Soruşturma ise devam ediyor.



Olay, 21 Eylül Perşembe günü Isparta şehir merkezindeki Vanlı Camii'nde meydana geldi. Akşam namazı sırasında Ç.A isimli bir kişi camiye ayakkabılarıyla girdi ve namaz kıldırmakta olan imama yaklaştı. Şahıs, imama bir şeyler söyledi ancak camide bulunan cemaat tepki göstererek onu uzaklaştırdı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda şahsın ayakkabılarıyla camiye girdiği, imamla konuşmaya çalıştığı ve vatandaşların tepkileri görülebiliyor.



Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında, bazı medya kuruluşlarında yer alan haberler doğrultusunda 21 Eylül 2023 tarihinde Isparta'da Vanlı Camii'nde namaz kılındığı sırada Ç.A isimli kişinin camiye ayakkabılarıyla girdiği ve görevli imama ezan sesinden rahatsız olduğunu söylediği iddialarının yer aldığı belirtildi. Bu doğrultuda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi. Şüpheli hakkında akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu ve Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne yatırıldığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca şahsın akıl sağlığıyla ilgili daha önce düzenlenmiş raporlar olduğu ve mahkeme tarafından vesayet altına alınmasına karar verildiği ifade edildi. Soruşturma ise devam ediyor.