Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Berlin'de gerçekleştirilen toplantıya katılarak V.İN.E projesini tanıttı. Tepebaşı Belediyesi, Almanya Inclusive Solutions Derneği koordinatörlüğünde Türk-Alman Kardeş-Kentler Federasyonu, Tepebaşı Belediyesi ve Şişli Belediyesi ortaklığında yürütülen projenin ikinci toplantısı Türk-Alman İşverenler Birliği'nde (TDU) yapıldı. Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi'nin yenilebilir enerji üzerine yaptığı çalışmaları anlattı ve bu çalışmalar sayesinde iki ödül kazandıklarını belirtti. Tepebaşı Belediyesi'nin lider bir belediye olduğunu vurgulayan Ataç, akıllı şehir projeleriyle de örnek bir belediye olduklarını söyledi.



Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri olan Treptow-Köpenick Belediyesi'nin Danışma Kurulu da toplantıda sunum gerçekleştirerek çalışmalarını anlattı. Ayrıca, Başkan Ataç ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Türk-Alman İş Adamları Derneği'nde düzenlenen bir söyleşiye katıldı ve Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı üzerine konuştu. Başkan Ataç ayrıca, Berlin'de Türk Büyükelçi Ahmet Başar Şen'i de ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.



V.İN.E projesi, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için kapsayıcı mesleki eğitim fırsatlarını desteklemek amacıyla kurulmuş bir projedir. Berlin/Almanya, Tepebaşı/Eskişehir ve Şişli/İstanbul'da uygulanacak olan projede teknolojik bir sistem kullanılacak ve en iyi uygulamalar paylaşılacaktır. AB tarafından desteklenen projenin devamında Alman heyet, gelecek yıl mart ayında Eskişehir'e gelerek Tepebaşı Belediyesi'nde yapılan çalışmaları inceleyecek.