Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de meydana gelen bir kavganın ardından bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak sanık ve babasının yargılanması başladı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Emir Efe A. (19) ve babası Erol A. (54) hazır bulundu. Duruşmaya, Suat Akarsu'nun (24) yakınları ve taraf avukatları da katıldı.

Sanık Emir Efe A., savunmasında, olay gecesi evde uyurken zilin çalması üzerine uyanıp camdan baktığında Suat ve Aykut'u gördüğünü ve babasını uyandırdığını ifade etti. Babasının dışarı çıktığını ve bir süre sonra bağırma sesleri duyduğunu belirten sanık, camdan baktığında Suat'ın babasına bıçakla saldırdığını gördüğünü söyledi. Kendini korumak amacıyla bıçak alıp dışarı çıktığını ve Suat'a tekme attığını dile getiren sanık, Suat'ın bıçakla savurması sonucu göğsünün çizildiğini aktardı. Kendisini korumak amacıyla bıçağı savurduğunu ve Suat'a isabet ettiğini ancak bunun kasıtlı bir şekilde olmadığını ifade eden sanık, Suat'ın düştüğünü görünce bıçağı bıraktığını ve annesinin yardımına koştuğunu söyledi.

Sanık baba Erol A. ise savunmasında, olayın yaşandığı gece uyurken büyük oğlu Aytaç'ın telefonla arayarak Suat'ın kendisini tehdit ettiğini söylediğini aktardı. Daha sonra kayıtlı olmayan bir numaradan arandığını ve bu numaranın Suat'a ait olduğunu fark ettiğini belirten sanık, kapıya çıktığında Suat'ın elindeki bıçakla kendisine saldırdığını ifade etti. Oğlu Emir'in kendisini korumak için müdahale ettiğini dile getiren sanık, oğlu olmasaydı kendisinin öldüreceğini söyledi.

Davanın eksikliklerinin giderilmesi amacıyla duruşma 5 Aralık tarihine ertelendi. Olayla ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, sanıklar Emir Efe A. ve babası Erol A. hakkında 'iştirak halinde kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Olayın geçmişi ise Emek Mahallesi Çobandere Sokak'ta yaşanan bir tartışma sonucu başladı. Suat Akarsu ile Emir Efe A. arasında yaşanan küfürleşme meselesi, kavgaya dönüştü. Kavgada Suat Akarsu, göğsünden bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cinayet şüphelileri Emir Efe A. ve babası Erol A., polisin çalışmaları neticesinde gözaltına alındı ve ardından adliyeye sevk edildi.