Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali'nde yaptığı konuşmada, kadınların üretkenliklerini desteklediklerini ve kadın kooperatiflerini desteklediklerini belirtti. Göktaş, "Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkat çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınların emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali'ne katılarak Afyonkarahisar'ın lezzetlerini ve turizm potansiyelini destekledi. Festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Afyon'un gastronomi şehri olarak tescillendiğini ve bu sayede milli kültürün tanıtılmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Göktaş, kadınları üretkenliğe teşvik eden Afyon'a destek verdiklerini vurgulayarak, kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ettiklerini dile getirdi.

Bakan Göktaş, kadın emeğine destek olmaya devam ettiklerini ve yerel lezzetlerin kadınların emeğiyle küresel kazançlara dönüştüğünü vurguladı. Bunun yanı sıra, dünyaya unutulmaz lezzetlerin taşınmasında önemli bir rol oynayan festivalin daha sık yapılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise festival ve yarışmaların kadınların emeği ve katkısıyla gerçekleştirildiğini belirterek, festivalin sadece birkaç günlük bir program olmadığını söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise festivalin kentin tanıtımı açısından önemine dikkat çekti ve Afyon'un sadece yemek turizminde değil tarih turizminde de iddialı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından festival başladı. #Afyon #GastroAfyon #LezzetVeTurizmFestivali #KadınEmeği