Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın projelerinden biri olan Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla açıldı. Bu pazar, Afyonkarahisarlı kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların sergilendiği bir alandır. Pazarın mimarisi, ürün çeşitliliği ve sosyal alanları büyük beğeni toplamaktadır. Toplamda 2.267 metrekarelik bir alanda kurulan pazarda 14 adet dükkan, 1 adet ortak kullanım alanı, mescit ve kütüphane bulunmaktadır. Pazarın yapımı sadece 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Açılış törenine Vali Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, milletvekilleri ve vatandaşlar katılmıştır.

Vali Yiğitbaşı'nın açılış konuşmasında, Frigya bölgesinin turizm potansiyeline dikkat çektiği ve bölgeye turist çekmek istediklerini söylediği belirtilmiştir. Kadınların el emeklerinin daha görünür olmasını ve ekonomik değer kazanmasını sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etmiştir. Kadınların eşleri de bu projede aktif olarak görev alarak destek vermiştir. Pazardaki dekorasyon ve düzenlemeler ise meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılmıştır. Kadın üreticilerin talebi üzerine oluşturulan pazar, 14 ayrı dükkandan oluşmakta ve yeme içme alanları, mescit ve kütüphanesi ile bir mola noktası olmayı hedeflemektedir. Vali Yiğitbaşı, bu güzel başlangıçla kadınların daha iyi bir şekilde yoluna devam edeceğine inandıklarını belirtmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise konuşmasında, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nın kadınların hayallerinin gerçek olabileceğinin bir kanıtı olduğunu ifade etmiştir. Pazarda satılan ürünlerin el emeği ve göz nuru olduğunu belirten Göktaş, bu projeye olan desteğinden dolayı Vali Yiğitbaşı'na teşekkür etmiştir. Kadınların bu pazarda ürettikleri ürünlerin bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Göktaş, kadınlara bereketli kazançlar dilediğini ifade etmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Göktaş, Vali Yiğitbaşı ve diğer protokol üyeleri pazarda üretilen ürünleri incelemiş ve kadınlara başarılar dileyerek açılış kurdelesini kesmiştir. Son olarak, bu güzel projenin sosyal medyada paylaşılması için uygun etiketlerin oluşturulması gerekmektedir. #FrigyaKadınÜrünleriPazarı #AfyonkarahisarKadınGirişimciler #ElEmeğiÜrünler