Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Afyonkarahisar'da hayırsever iş insanları Özcan ve Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan "AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası"nın temel atma töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da törende hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, AKÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Kadir Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İslami İlimler Fakültesi'nin 2013 yılında AKÜ'ye katıldığını ve 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İlahiyat Fakültesi'ne dönüştürüldüğünü belirtti. Karakaş, bugüne kadar 1060 mezun veren fakültenin ülkenin yetişmiş insan ihtiyacına katkı sağladığını söyledi. Fakültenin şu anda 40 akademik personel ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ettiğini de ifade etti.

Hayırsever iş insanı Fazlı Halaç ise İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasının Halaç Şirketinin Türkiye'deki 16. hayır amaçlı binası olduğunu dile getirerek, Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını diledi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasında eğitimin bir şehrin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar'ın 2 üniversitenin bulunduğu ve yaklaşık 40 bin öğrencisi olduğu bir şehir olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, İlahiyat Fakültesi'nin yeni binasının daha büyük gelişme göstereceğini ve ülkemize nitelikli, kaliteli insanlar yetiştireceğini söyledi. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, kendi şehirlerine katkı sağlamalarının çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında Afyonkarahisar'ın tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktası olduğunu ve birçok alimin buradan geçtiğini söyledi. Üniversite eğitiminin ve gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, hayırsever Halaç ailesine tebriklerini iletti. Aynı aile geçtiğimiz ay Emirdağ'da çocuk evi sitesinde de destek sağlamıştı. Bakan Göktaş, AKÜ İlahiyat Fakültesi'nin modern ve verimli bir eğitim ortamı sunacağına inandığını belirtti. Tören, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz'ın dua okuması ve protokolün temele ilk betonu atmasının ardından son buldu.

#Afyonkarahisar #AKÜ #İlahiyatFakültesi #hayırsever #eğitim