Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte standları gezdi

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, Afyonkarahisar'ın lezzetli yöresel ürünlerini tanıtmak için harika bir fırsat oldu. Festivalin son günü, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte standları gezdi ve Gastronomi sohbetleri etkinliğine katıldı.

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli Gastronomi Şehri olduğunu hatırlatarak, şehrin yemek kültürünün önemine vurgu yaptı. "Afyonkarahisar'a gelmeyen, şehrimizin Gastronomi şehri olduğunu bilmeyen vatandaşlarımız var. Biz bu kişilere şehrimizi nasıl anlatırız, daha sonra şehrimizi dünyaya nasıl daha fazla duyururuz bunun gayreti içerisindeyiz" dedi.

Vali Yiğitbaşı, Türk insanının yemek kültürünün aile ve toplum bağlarını güçlendirdiğini de söyledi. "Özel anlarımızı, hüznümüzü, mutluluğumuzu biz hep bir sofra etrafında sohbet ve muhabbet içerisinde gerçekleştiriyoruz. Türk insanının yemek kültürü bu şekilde. Ayaküstü bir şeyler yemek, sanki bir vazifeymiş gibi hızlıca karın doyurmak bizlere göre değil. Bizim yemek kültümüzde yemek adabı var. Bir araştırmaya göre bir masa etrafında birlikte akşam yemeği yemek ya da birlikte kahvaltı yapmak, gençlerin intihar ve depresyon oranlarını düşürüyor. Haftada bir gün onlarla akşam yemeğinde ya da kahvaltıda bir araya gelirsek muhteşem bir şey veriyoruz çocuklarımıza" diye konuştu.

Vali Yiğitbaşı, ayrıca kadın kooperatiflerinin güçlenmesi için Şef Mehmet Yalçınkaya'dan destek istedi. Yalçınkaya'nın televizyon programında Afyonkarahisar'ın ürünlerinin yer alması sözünü aldığını belirten Vali Yiğitbaşı, "Kadın kooperatiflerimizin güçlenmesi noktasında yapılacak çalışmalarda işbirliğine hazırız. Şefimiz de bize bu konuda destek verecek. Afyonkarahisar'ın lezzetlerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak için el ele verelim" dedi.