Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 1. dönem çağrısı destek hakkı kazananları açıkladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) TÜBİTAK-BİDEB lisans ve ön lisans öğrenci projelerinden 2209-A kapsamında 11 proje, 2209-B kapsamında 2 proje olmak üzere toplamda 13 proje ile desteklenmeye hak kazandı.

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda Fen Edebiyat Fakültesi'nden 2 proje, Mühendislik Fakültesi'nden 1 proje, Teknoloji Fakültesi'nden 4 proje, Veteriner Fakültesi'nden 2 proje, İscehisar Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) 2 proje destek almaya hak kazandı. 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı'nda ise İscehisar MYO'dan 2 proje olmak üzere toplamda 13 proje desteklenecek.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş açıklamasında, üniversitenin araştırma-geliştirme faaliyetlerini desteklemenin öncelikleri arasında olduğunu belirtti ve öğrencileri, danışmanlık yapan öğretim elemanlarını ve tüm personeli tebrik etti.

2209-A Programı lisans öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik ederken, ön lisans öğrencilerine proje hazırlama kültürü kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu çağrı kapsamında üniversite öğrencileri, "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)" kapsamında araştırma projeleri hazırlamaya teşvik edilecektir.

2209-B Programı ise ön lisans/lisans öğrencilerinin sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmalarını ve araştırma ekosistemine katılmalarını teşvik etmektedir. Bu programda öğrencilere bir akademik danışmanla birlikte AR-GE/tasarım merkezleri, teknoparklar veya organize sanayi bölgelerindeki yerleşik şirketlerde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilecektir.