Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

2007 yılında gerçekleşen Dağlıca saldırısının planlayıcısı terörist, MİT tarafından etkisiz hale getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, terör örgütlerine karşı güçlü bir mesaj vererek, "Devletimiz hiçbir zaman şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. Bu topraklara bu kötüler hiçbir zaman hükmedemeyecek, bu topraklara onların cansız bedenleri bile girmeyecek, yok olup gidecekler" dedi.

Terör örgütü PKK'nın sözde Suriye Genel Asayiş Sorumlusu Müzdelif Taşkın, MİT tarafından etkisiz hale getirildi. Taşkın, 2007 yılında gerçekleşen Dağlıca saldırısının planlayıcısı olarak biliniyordu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal da bu saldırıda hayatını kaybeden 12 askerden biriydi. Gürdal'ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal ise haberi alır almaz içindeki acının bir nebze olsa hafiflediğini ifade etti. Devletin kararlılığına vurgu yaparak, "Devletimiz hiçbir zaman uyumaz, göründüğü gibi değildir. Devletimiz gerektiğinde harekete geçer ve yaptı yapacağını gösterir. Devletimiz Dağlıca saldırısının planlayıcısını Suriye'de hedefine ulaşmadan önce etkisiz hale getirdi. Devletimize teşekkür ediyorum. Devlet hiçbir zaman yıkılmaz ve her şeyin peşindedir. Saldırının 16. yılında içimizi serinlettiler, teşekkürler. Dağlıca asla unutulmayacak. Devletimiz hiçbir zaman şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. Bu topraklar bu kötülere hiçbir zaman kolaylık sağlamayacak. Bu topraklara onların cansız bedenleri bile girmeyecek, yok olup gidecekler" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, teröristin öldürülmesinin şehit ailelerinin içine su serptiğini belirtti. Kumartaşlı, "2007 yılında Hakkari Dağlıca bölgesinde çatışma sonucu 2 askerimiz Afyonkarahisar Dinar nüfusuna kayıtlı olarak şehit düşmüştü. O gün yüreğimize iki kere ateş düşmüştü. Aynı ilçeden kayıtlı şehitlerimizin olması üzüntümüzü daha da artırmıştı. Şehitlerimizden piyade uzman çavuş Selçuk Gürdal evli ve bir çocuk babasıydı. Diğer şehidimiz Yavuz Öztürk bekardı. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması, teröristin devletimizin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü duyduğumuzda sevindik, bir nebze olsun içimize su serpilmiş oldu" dedi.




#DağlıcaSaldırısı #MİT #terörörgütleri #şehitler #güvenlikgüçleri #terörleMücadele