Fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na gönderildi

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Taytak hakkında, 2019 yılında bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan fezleke hazırlandı.

Fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na gönderildi. Fezlekenin içeriğine göre, Taytak, 31 Mart 2019'da Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde, Cumhur İttifakı'nın rakibi olan Millet İttifakı'nı eleştirerek;

"Bu ittifakın içinde PKK var, FETÖ var, DHKP-C var. Bunlar terör örgütüdür. Bunlarla işbirliği yapanlar da terör örgütüdür. Bunlara oy verenler de terör örgütüdür" demişti.

Savcılık, Taytak'ın bu sözlerinin, Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektiren bir suç teşkil ettiğini belirterek, fezleke hazırladı. Fezlekenin TBMM'de görüşülmesi ve Taytak'ın dokunulmazlığının kaldırılması halinde, yargılanması mümkün olabilecek.