Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki sürücü kurslarının eğitim yaptığı parkurda trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, direksiyon dersi yapan adayların işini zorlaştırıyor. Parkurda çalışan direksiyon öğretmenleri, trafik ve jandarma denetleme ekiplerinin bölgede devriye atmasını istiyor.



Odunpazarı İlçesi'ne bağlı Vadişehir ve Ihlamurkent'teki eğitim parkurunda çalışan sürücü adayları, trafikteki bazı sürücüler nedeniyle eğitimlerde sıkıntı yaşıyor. Parkurda daha önce 2 kişinin yaralandığı bir kaza bile meydana geldi. Trafik kurallarına uygun bir şekilde eğitim yapmalarına rağmen sürücülerle problemler yaşadıklarını belirten direksiyon öğretmenleri, sarı ışıkta durdukları zaman bazı kişilerin kendilerine sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunduğunu aktardı. Eğitmenler, hem trafik kurallarının ihlal edilmemesini hem de daha iyi direksiyon dersleri verilmesini istiyor ve trafik ve jandarma denetleme ekiplerinin bölgede düzenli olarak devriye atması gerektiğine inanıyor.



Eskişehir'de özel bir direksiyon kursunda öğretmenlik yapan Taner Şide, Odunpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesindeki Ihlamurkent ve Vadişehir direksiyon eğitim sahasında büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi. Adaylarla birlikte sık sık trafik kurallarına uymayan sürücülerle karşılaştıklarını belirten Şide, eğitim aracı olduğunu gösteren tabelaların bazı sürücüler tarafından görmezden gelindiğini söyledi. Öğretmenler, eğitim esnasında sinyal kullanmadan hızla geçen araçlarla karşılaşıp adaylarını zor durumda bıraktığını belirtti. Ayrıca, sarı ışıkta durmanın gerektiğini ancak insanların sarı ışıkta geçmeye alıştığını ve öğretmenlere küfürlerle saldırdıklarını ifade etti. Şide, eğitim sahasında oldukları halde adaylarıyla çalışırken çok sayıda makas atıldığını da dile getirdi.



Eğitim sahasının Mamuca Köyü'ne kadar gittiği ve adayları korkuttuğuna dikkat çeken Şide, bölgedeki sürücülerin hızlı ve dikkatsiz olduğunu söyledi. 10 kilometrelik bu parkurda daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Şide, adaylardan daha uzak geçilmesi gerektiğini ve bu eğitimlerin trafik ve jandarma denetleme ekipleri eşliğinde verilmesi gerektiğini vurguladı. Şide, denetleme ekiplerinin sadece hafta sonları görev yaptığını ve hafta içi eğitimlerde yanlarında olmadıklarını dile getirdi. Eğer yanlarında olurlarsa diğer araçların onları daha az rahatsız edeceğini söyledi.



#Eskişehir #sürücükursu #trafik #direksiyon #eğitim