Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye genelinde 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek su ürünleri denetimlerini tamamladı. Bu denetimler, su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı talimatlarıyla planlanmıştır.

Denetimler, deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergâhları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu kapsamda Eskişehir'de faaliyet gösteren 35 su ürünleri perakende satış yerinde denetimler yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt'un katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, satışa sunulan balıkların tür ve boyutları incelendi ve işletme sahiplerine mevzuata uygunluk konusunda bilgi verildi.

Denetimler sonucunda herhangi bir mevzuata aykırı durum tespit edilmediğini belirten yetkililer, su ürünleri kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla denetimlerin sürekli bir şekilde devam edeceğini vurguladı.