Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü'nde İl Sağlık Müdürlüğü önünden bir yürüyüş düzenledi. Bu etkinliklerle, günlük hayata fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi hedeflediklerini belirten Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Erdinç Özkurt, kronik hastalıkların, özellikle hipertansiyon, diyabet, obezite ve osteoporoz gibi hastalıkların en büyük nedeninin hareketsiz yaşam olduğunu söyledi. Bu nedenle vatandaşları günlük yaşamlarında yürüyüş yapmaya, fiziksel aktivitelerini artırmaya ve sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik ettiklerini belirtti.

Özkurt, yürüyüş yapmanın her yaş grubu için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesi olduğunun altını çizdi. Dayanıklılık aktivitelerinin vücudun oksijen kullanma kapasitesini artıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik bir şekilde çalıştığı aktiviteler olduğunu belirtti. Pandemi sürecinde sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapabileceğimiz yürüyüş aktivitesinin, fiziksel ve ruhsal sağlığımızı desteklemenin yanı sıra kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan gerçekleştirebileceğimiz ideal bir aktivite olduğunu vurguladı.

Özkurt, fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisini görebilmek için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkinler için haftanın en az 5 günü en az 30 dakika, 17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddetli fiziksel aktivite yapılmasını önerdi.

#Sağlık #HareketliYaşam #YürüyüşGünü #SağlıklıYaşam